Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

Kínai

2009.10.16

Az 1990-es évek elejéig ismeretlenek voltak a Kínai piramisok

Több száz piramist tartanak számon /

négyzet és téglalap alapú (csonka) gúla /.

Legtöbbet

Xi'an -ban és  közelében.

Shandongban egy lépcsős, ún. Kő Piramis is fellelhető.

 

A fehér piramis

A fénykép az un. Fehér Piramist ábrázolja, mely Kínában a Qin Ling Shan hegyekben található, körülbelül 100 km-re délnyugatra Xi'an városától. A piramis kb. 300 méter magas. A nevét valószínűleg maga Hartwig Hausdorf adta,állítása szerint a fénykép a II. Világháború utáni Amerikai Légierő egyik pilótájától származik, aki Assam felől (India) utánpótlást szállított a Kínai Légierőnek.Kép

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.youtube.com/watch

 www.youtube.com/watch

www.youtube.com/watch

 

  Kínában sok piramis is található, számuk meghaladja a 100-at. Legtöbbjük Xi’an városától 70 mérföldes körzetben található. Ez a térség teljesen ismeretlen számunkra, bár ez változhat, ha Kína nyitottabban áll hozzá.

Kép   A kínai piramisról készült első fotó 1945-ben készült, a II. Világháború végén. Ez a Nagy Fehér Piramis, a Qin Ling Shan hegyekben áll, kb 60 mérföldre délkeletre Xi'an városától. A fényképet 45 éven keresztül a Amerikai Hadsereg őrizte, mielőtt a nyilvánosság tudomására jutott.

Kép

A legnagyobb áttörés akkor következett, amikor Hartwig Hausdorf, német író és kiadónak lehetősége volt bejutnia néhány tiltott területre. Ekkor talált meg és fotózott le sok piramist. Aztán Hartwig Hausdorf megírta kínai útjának tapasztalatait és a beszámolót a piramisokról.


   Ahogy azt a fotókon lehet látni, a piramisok Kínában épp olyan hatalmasak, mint bármely más piramis, melyek Egyiptomban, Mexicoban vagy a világ más pontján láthatóak.

Kép
 
 Ezek a képek, és mások, melyek időről időre előkerülnek, lehetővé teszik a kutatók számára, hogy az ősi világ képének darabjaiból összerakják a múltat.

A főpiramis területe a Qin Chuan alföldön van, Kína középső részén.

Qin Lin Völgy
Qin Ling Shan hegység - 100km-re délnyugatra Xi'an-tól
Moa Ling - Xianyang városka közelében, 50km-re nyugatra Xi'an-tól
Wei Ho folyó – északra Xi'an-tól (Kínai Birodalom)
Stensi
Shandong - Kő Piramis
Taibai Shan hegység - 10,000 láb magasan, a Qin Ling hegység legmagasabb pontján

Kép
   Vajon a piramisok a kínai uralkodók síremlékeként épültek, vagy

csak másolatai voltak a már létező nagy Fehér Piramisnak? "Az első császár" c. televíziós dokumentumfilmben a piramisokról úgy nyilatkoztak, hogy azok kínai császárok síremlékei voltak. Hartwig Hausdorf elmélete szerint földön kívüliek kapcsolatára utal, melyet könyvében, a ’Kínai Roswell’-ben fejt ki.

  Az ősi szövegek szerint, melyet az agyag hadsereg melletti földhalomban találtak, úgy számolnak be róla, mint a kínai császár pihenő helye. Úgy feltételezik, hogy tartalmazza a kínai birodalom modelljét, folyékony higanyból folyókkal, a tetőn pedig az eget ábrázolták csillagokkal és konstellációkkal. A szöveg beszámol a létező agyaghadseregről is. Ez a leírás pedig korrektnek bizonyult, ennek tekintetében feltételezhetjük, hogy a szöveg többi része is igaz.
Kép
   Eddig még senki sem ásta ki ezt a sírt, de a próbálkozások mérgező anyagok jelenlétét mutatták, ezért erre bármiféle kísérlet nagyon veszélyes lenne.

Egy nagy kérdés marad: Minden piramis olyan mint ez, vagy ez a kivétel? Ezek azok a kérdések, melyeket nem lehet megválaszolni addíg míg egy alapos feltárás el nem kezdődik.


    Az új fotók a farshore web site (ez nem működik) oldalról jól mutatják a piramisok nagy számát három területen. A képek gondos vizsgálata után látható, hogy nem ugyanazok a piramisok, amiket Hartwig Hausdorf lefényképezett.

 
  A második fotón kinagyítva lehet látni az első felvétel alsó, középső részét. Néhány nagyobb piramis és sok kisebb piramis látható rajta.

Kép

Forrás:

http://www.earthquest.co.uk/articales/theory.html

 

 

 

 

 

 

A z 1998 második felében kezdődött kutatás során az internet segítségével kerestünk információkat az ősi világról. Találtunk egy honlapot, mely új információkkal szolgált a kínai piramisokról. Az oldal közölt egy cikket

Hartwig Hausdorf –tól, ’A földön kívüliek hagyatéka’ The Exterritorial Legacy címmel. Ez a cikk az ő elképzeléseit tartalmazza a piramisok keletkezéséről. Az oldal sok fényképet közöl, melyeket Hartwig Hausdorf készített, amikor eljutott olyan helyekre, ahová Kínában korlátozzák az odautazók számát. Ez az egyik fő oka annak, hogy a világon nem tudnak ezekről a piramisokról. A piramisok egy 100 km-es körzetben állnak Xi'an városa körül, mely város az agyagharcosoktól kapta hírnevét. Ez a hadsereg egy másik piramis dombját őrizte, mely feltehetően az első kínai császár, Chin sírhelye volt. Kínának ezen részében több mint 100 piramis található.
Kép
M ivel Kínában nem volt lehetséges kutatást végezni a helyszínen, sem a többi piramisnál, nem maradt más választásunk, azzal a kevés anyaggal dolgoztunk, ami a rendelkezésünkre állt. Az egyik fénykép több piramist mutat, melyek sorba rendezettnek tűnnek. Ez a fénykép tűnt a legalkalmasabbnak a vizsgálatra. Számítógépes technológiát alkalmazva, először kinagyítottuk és felerősítettük a képet, aztán kinyomtattuk két A3 lapra. Ez alapján tudtunk tovább dolgozni a piramisok körülbelüli elhelyezkedésén.


   Szükség volt a sarkalatos irányvonalra, hogy viszonylagosan megállapítsuk a piramisok fekvését. Mivel nem állt rendelkezésünkre több információ, ez elég nagy gondot okozott. A megoldás a fotó kinagyításában rejlett. Nagyjából megbecsültük a magasságát, ennek következtében a helyzetét a Naphoz, a fákról vetett árnyékok hosszúsága alapján (kb. 32 fok). Aztán ezeket az adatokat, hivatkozásokat bevittük egy számítógépes programba, és úgy tippeltük, hogy a fénykép délután 14.30-kor készült, a nap délnyugatra volt. Ezek után azt következtettük, hogy a négy központi piramis a Kelet-nyugati tengelyben fekszik.

Kép
A ztán a Graham Hancock's féle ötlet, a "Heavens Mirror" (Mennyei tükör), és a "Keeper Of Genesis" (Eredet örzői) c könyvekben, és Robert G. Bauval Orion - Giza elképzelése a "The Orion Mystery" (Az Orion misztérium) frissítette fel a memóriánkat. Csillagtérképeket kezdtünk tanulmányozni, figyelve a legmeghatározóbb konstellációkat. Nem volt nehéz rájönni, hogy az a feltételezésünk, hogy a piramisok állásának helyzete megegyezik az Ikrek csillagképpel, hozzáadva a szomszédos Orion csillagkép Betelgeuse nevű csillagát is. A fotó alapján úgy tűnt, mintha azt egy másik piramis tetejéről készítették volna. Amennyiben ezt is hozzászámítjuk az eddigi feltételezéseinkhez, megkapjuk a Taurus (Bika) csillagkép legfényesebb csillagát, az Aldebarant.
Kép

    Ezen információk birtokában számítógépen modelleztük a csillagos eget, hogy megvizsgáljuk az égbolt eme részét az időben visszafelé menve, különösen kiemelve egy időpontot, i.e. 10 500-at. Graham Hancock feltevései alapján ez az időpont fontossággal bír a múlt felderítésében. Megállapítottuk, hogy ebben az időpontban az Ikrek csillagképben kelt fel a nap a tavaszi napéjegyenlőség idején. A piramisok helyzetével tehát megegyezett az égbolt, ekkor a napfelkelte idején.

Kép
  Mindezt egy számítógép segítségével és néhány technikai rajzzal értük el.   Ezt úgy kellene kezelni, mint jelen teóriát. Egyetlen útja, hogy megerősítsük feltevéseinket, a terület professzionális feltárása. Azért tettük közzé, hogy mások véleményét is megkapjuk róla, melyekkel esetleg Graham Hancock elméletét is összekomponáljuk.    Az új információk és fényképek birtokában vált lehetővé, hogy megtaláljuk a második kapcsolódást Graham Hancock és Robert G. Bauval munkájával a kínai Piramisokhoz.

Kép

Talán Ön látta már a kínai piramisokról készült két fotó másolatát a világhálón, ha még nem, úgy legyen nagyon körültekintő. Miközben nézzük a képeket, úgy tűnik ez nem az a terület, ahol Hartwig Hausdorf készítette a fotóit. Mi csak megbecsülni tudtuk a piramisok igazi méretét, bár volt néhány benyomásunk a körülöttük elterülő mezőgazdasági terület láttán.


   Most vessünk egy közelebbi pillantást a másodikra, mely az első képnél közelebb hozza, és jól látható, hogy néhány piramis nagyobb a többinél. Több dolgot vehetünk észre ebből a képből. Az első, hogy van két nagy piramis, melyek külön állnak a többitől. Másodszor: a legtöbb kisebb piramist egy egyenes vonal mentén rendezték el. Harmadszorra: lehet, hogy nem olyan nyilvánvaló, de fontos lehet, hogy megérthessük belőle a piramisok elhelyezkedését. A négy legnagyobb piramis egy alap mintát rajzol ki a földön, és közülük három egyenes vonalban fekszik, a negyedik kicsit beugrik a többihez képest.
Kép
   Ha most a két két legnagyobbra koncentrálunk, és a vonaltól kicsit beugró harmadikra, ugyanezt a rajzolatot látjuk Gízában, Egyiptomban is, és Teotihuacanban, Mexicoban. (Robert Bauval és Graham Handcock szerint). A grafikus program segítségével össze lehet hasonlítani a három földi helyszínt és (Giza, Teotihuacan, Kíina) és az Orion csillagkép övcsillagainak elhelyezkedését. Ezzel egy további lépést tettünk meg, hogy a sok képből egy egységes szülessen, bár ez sokak számára meglepő lehet.


   A következő csillagtérképhez tudjuk viszonyítani a kínai piramisok földi elhelyezését. Nagyon sok oldalt találtunk, ahol hasonló következtetésekre jutottak. Ha ezeket Ön is olyan magával ragadónak tartja, mint mi, nem kell többet találgatnia, csak olvassa el ezen feltevések atyjainak oldalait: Robert G. Bauval és Graham Hancock     Csak a képek alapján ezek az adatok nagyon hozzávetőlegesek. Az ókori egyiptomiak és kínaiak csak felnéztek az égre és fent látták az Orion csillagképet, így mi most láthatjuk milyen pontos volt az ókoriak munkája.Ezek az elméletek megegyezést mutathatnak vagy nem, de felfedhetik régmúlt civilizációk rejtett tudását.

 

http://apilis.fw.hu/kinpir/index.html

 

http://www.earthquest.co.uk/china/china.html honlap alapján készült fordítás