Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MEGALIT ÉPÍTMÉNYEK

2011.07.02

 

MACHU PICCHU

machu-picchu.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MARAYOOR

marayoor-3.jpgSzámos dolmen van Indiában. Marayoor Idukki régióban,Kerala államban -Dél-Indiában- 42 km-re északra Munartól. A dolmenek  négy, függőleges táblából és egy darab fekvőből állnak.. Ezek mind gránitból készültek.

 

 

MENGA

menga1.jpgA legbizarrabb Európában Menga, közel  Antequera-hoz Dél-Spanyolországban. Ez egyfajta megalitikus bunker, 25 méter hosszú, körülbelül 6 méter széles és 2,6 méter magas. A tető anyaga nagy vastag lemez, a legnagyobb becslések szerint több mint 180 tonna. Az egész  egy nagy dombon található. A bejárat egy hatalmas síkságra nyílik, a távolban egy hegy,aminek megjelenésében egy emberi arc bontakozik ki. Az épület i.e. 2500 körül jött létre.1842-ben tárták fel, és vannak emberi maradványokat is találtak a közelben. 

 
 

 MNAJDRA

mnajdra-3.jpg

A Mnajdra templom Máltán található és az egyik legjobb állapotban fennmaradt megalitikus templom.
Alakzata hasonlít a lóhere levlére Tehát ez egy tömör fal, amely már több évezredes. A hossz - szélesség aránya nagyjából 30, 40 méter, és néhány  megalitikus blokk több mint 6 méter magas.
1840-ben, a templomot feltárták. A templom az i.e 3300  - 2500   épült, de ezek a dátumok  tudományosan nem megalapozottak.

 

 

 

 Forrás.http://www.ancientmysteries.eu/data_bestanden/peru%20amaru%20muru/MYSTERY%20UK.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.