Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 

MEGALITOK A VILÁGBAN-KÜLÖNÖS ÉPÍTMÉNYEK

2011.01.12

AMARU MURUKép

A Amaru Muru a legfurcsább ősi szerkezet a világon.El van rejtve a zord Hayu Marca hegyi terepen 35 km-re a perui Puno-tól  közel a Titicaca-tó-hoz. 1996-ban fedezték fel.A bennszülött indiánok már ismerték. Úgy hívják, hogy a "Kapu az Istenekhez" vagy a "Kapu a Mennybe".
Faragott a szikla, hasonlít egy hatalmas homlokzathoz -  7X 7 méter  magas, és néhány  széles - egy furcsa kő formáció van felette.
A közepén a van egy fülkében - 2 X2 m széles - amely ajtó,de nem igazi.

 

CLAPHAM JUNCTION Kép

Szerte a világon vannak olyan titokzatos sínekhez hasonló vonalak a mészköves talajban.Mély és kúpos alakúak.  Gyakran van két sín egymás mellett, de a legtöbb esetben ezek nem párhuzamosak, amely valószínűvé teszi, hogy egy szekér is elakadna bennük. Több helyen Máltán,Szardínián,Spanyolországban és Bolíviában találunk  ilyen síneket, de a legjelentősebb Clapham Junction,amely hasonlít a Londoni pályaudvarhoz.

 

 

 

 

CHAVIN  DE HUANTAR Kép

Chavin de Huantar egy templom Peruban. Számos különféle  fajta és méretű kőből készítették. A homlokzat hatalmas kőtömbökből áll, amelyek hasonlítanak a Máltai templomokhoz,mint például a Hagar Qim. . Amiből a  két pillér készült (egyfajta kő) nem ismert.

 

 

 

GGANTIJA

Kép A Ggantija templom Goze szigetén (Málta) a legnagyobb megalitikus templomMáltán. Többi templom: A Hagar Qim, Mnajdra és Tarxien.

 Az építészeti jellegzetessége minden Máltai épületnek a  lóhere-levél forma falak és alakzat. A két fal között van homok és kő törmelék ezek együtt teszik ki a  egy szilárd falat, amely állva maradt  sok ezer év múltán is.
1827-ben ezt a templomot tárták fel.

 

 

 

 GÖBEKLI  TEPE   Kép

Az egyik legrégebbi templom Törökországban található. Sanliurfa közelében szíriai határ közelében. G ö bekli Tepe, amely számos kör alakú épületből áll. épült mészkőből blokkok súlya több ezer kilogramm.Körülbelül i.e.9500 nyúlik vissza a története. Az átmérője legfeljebb 30 méter  és a köveket domborművek díszítik- állat motívumok.  

 

Madain Saleh

madain-saleh-3.jpg

Egy régi város Szaúd-Arábiában. Testvér városa Petra, amit  a Nabateánusok építettek több mint 2000 évvel ezelőtt. A város nem házakból áll, hanem csak templomok és sírok faragott sziklákból.

 

 

 

MASUDA,Miva hegy-Japán

masuda1.jpgMIVA hegy, egy szinte megközelíthetetlen helyen van közelében a  Masuka. Ez  egy szokatlan forma: tartalmaz két nagy négyzet alakú lyukat. A szikla a mintegy 11 méter hosszú, 8 méter széles és 4,7 méter magas. A felső felülete sima és néhány alsó része jeleit mutatja  lehetséges faragásnak.

Ezek a négyzetek az egykulcsos felületek és az éles sarkok,  amely  azonos technológiai használatát mutatják Egyiptomival és Dél-Amerikával.masuda2.jpg

Ez Masuda sziklatömb egy másik példa erre azutánozhatatlan technológiára.


 

 

 

 

 

Kaukázusi dolmenek

 caucasian-dolmens-2.jpgSok megalit építmény kerül elő a Kaukázus-hegységben ( Fekete-tenger és a Kaszpi-tenger között). Ezek dolmenek eltérő alakzatuak mint  Nyugat-Európában, Dél-Koreában és Indiában. A megalitok (több mint 3000) legalább 4000 évesek.

 

 

 Koreai dolmenek

Koreában több száz dolmen található. Több mint 40%-a világ dolmeneinek itt található Koreában.koreai-dolmen-5.jpg
Két típusa van. A táblázat típusa, ahol egy lapos fekszik három, vagy négy kőn.

A második típus, a tartó kövek részben a föld alatt helyezkednek el.
Három fő csoportja van a  dolmeneknek Koreában. A Kochang dolmen  a legnagyobb dolmens. A capstones súlya több száz tonna. A második csoport  a Jiseokgang folyó
mentén található és  Hwasun nak nevezték. A harmadik csoport a Ganghwa szigeten. Itt a legnagyobb az összes dolmen található.

 

Lalibela-Etiópia

lalibela-6.jpg

  Az egyik  legkülönösebb templom a világon, a falu közelében.Faragott sziklák, mélyen a földben, és teljesen rejtve. Jelenleg 12 templom és kápolna ismert. Legismertebb a Bet Medhane, Bet Maryam és Bet Giorgis. A helyi legendák azt mondják, hogy ezek a templomok  Lalibel király építette. Őt segítették az  angyalok, és sikerült befejezni a feladatot kevesebb, mint 24 év alatt. I.sz. 1200
 

 

 

 

HAGAR QIM

hagar-qim2.jpg

A Hagar Qim templom Málta egyik fő szigetén helyezkedik el, és közel van egy másik megalitikus templomhoz, a Mnajdra-hoz, a tengerpart közelében.
Az építészeti jellegzetessége mint minden templomnak Máltán hasonlít a lóhere-levelére.Ezen a helyen a két fal tele van homokkal és törmelékkel.
A szélesség a hosszúság aránya nagyjából 30-40 méter és néhány megalitikus lemez több mint 6 méter magas. Nem tudják, hogy fedett volt-e vagy sem.
Régen 1839-ben tárták fel. A templom állítólag i.e. 3300 - 2500 között épüéhetett.

 

HUNEBEDS

hunebeds1.jpg54 megalit úgynevezett "hunebeds" Hollandia észak-keleti részén. A hunebedátlagosan 10 állandó ből áll.  Többnyire a hunebeds kelet-nyugati és a bejárata mindig a déli oldalon van.A név, hunebeds utal a Hunen népre.(Hunok)??

Több száz hunebeds-t fedeztek fel, még  Németország határán túl is. A legnagyobb hunebed van Borger és  28-kőből áll.
 

 

 Forrás:http://www.ancientmysteries.eu/data_bestanden/peru%20amaru%20muru/MYSTERY%20UK.html

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.